Om oss

Jag har haft hundar som hobby ända sedan jag var 13 år då vi fick en airedaleterrier i familjen. Tidigare hade vi haft en korthårig tax.

Med airedaleterriern vaknade mitt intresse för utställningar och lydnad och sedan var jag fast i hundsporten. Min första egna hund var en lakelandterrier från Slättängs kennel, som förresten blev Bästa veteran på söndagens tävlingar på Stora Stockholm 1981 tyvärr slagen av lördagens vinnare. Tiken var SUCH och fick en kull där en tik också blev SUCH. Därefter fanns ingen möjlighet, pga av arbete och småbarn, att fortsätta aveln och när min tik gick ur tiden blev det några års uppehåll tills det kom en münsterländer och en tibetansk spaniel in i familjen. De var fantastiska kamrater och familjemedlemmar. Jag tränade förstås lydnad och ställde ut lite men tiden räckte inte för något intensivare hundsportande. Vi åkte land och rike runt med flickorna och tävlade ponnyhoppning på elitnivå.

Livet går vidare och förändras och nu kan jag helhjärtat ägna mig åt hundsporten igen. Jag har funnit mina två raser:pomeranian och english toy terrier.

Pomeranian för det fantastiska temperamentet, det lilla formatet, pälsen och att utställning kräver ett visst mått av trimning (har man haft trimras tidigare så har man).

English toy terrier för de graciösa linjerna, de smidiga, kattlika rörelserna, påhittigheten och den korta, blanka pälsen.

Båda raserna är lättlärda och följsamma.

Annonser